Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi Bitcoin bankomat

    U Vankuveru je otvoren je prvi Bitcoin bankomat koji izdaje pravi novac u zamenu za virtualnu valutu putem sigurnosnog sistema skeniranja dlana.

    Radi se o prvom od pet bankomata koje je kanadski Bitcoiniacs kupila od Robocoina. Mislim da Bitcoini imaju potencijal da postanu revolucionarni, kaže Mitchell Demeter, osnivač Bitcoiniacsa i suvlasnik Robocoina.

    Transakcije ovog bankomata su anonimne, a klijenti se identifikuju skeniranjem dlana. Demeter navodi da anonimna priroda Bitcoina ne treba da plaši one koji sumnjaju u validnost, kao i da se svaka transakcija beleži.

    Potez je napravljen kako bi se sproveli kanadski zakoni protiv pranja novca, a bankomati dozvoljavaju transakcije samo do tri hiljade dolara dnevno po korisniku.

    Demeter navodi da Bitcoini, kojim se plaćaju usluge na internetu, sada sve više privlače pažnju u stvarnom svetu, pogotovo jer trgovcima omogućavaju da izbegnu takse povezane sa kupovinom kreditnim karticama.

    Dodaje da u Vankuveru već postoji 30-ak građevinskih kompanija koje prihvataju Bitcoine kao način plaćanja, a broj takvih kompanija svakodnevno raste.

    Četiri preostala bankomata biće postavljena u Torontu, Montrealu, Kalgariju ili Otavi u decembru.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE