Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kolubara efikasnija i produktivnija

    Za godinu dana u Rudarskom basenu Kolubara su uvedene mere racionalizacije na svim nivoima, povećana je efikasnost rada, ali se permanentno radi i na poboljšavanju uslova rada na kopovima i sistema zaštite na radu.

    Sve navedeno postignuto je otkako je Milorad Grčić postavljen na poziciju direktora Kolubare, saopšteno je iz tog preduzeća, koje podseća da je u prvih šest meseci ostvarilo dobit od skoro 1,5 milijardi dinara.

    Sveli smo na minimum zloupotrebe sa krađom nafte, regulisali smo, slučajno ili namerno loše realizovane tenderske dokumentacije javnih nabavki, naveo je Grčić u saopštenju.

    Prema njegovim rečima, jedna od bitnih stvari je i regulisanje korišćenja motornih vozila, koje je pet puta manje, a poslednja faza regulisanja ove oblasti planirana je za zadnji kvartal ove godine.

    Posledica novih mera je i pozitivno poslovanje kompanije u prvih šest meseci. Nastavljaju se mere štednje, tako da se ne gubi na kvalitetu poslovanja, ali se posluje domaćinski, istakao je Grčić.

    On je kazao da je izuzetno ponosan što su uspeli da Kolubara Metal vrate pod okrilje Kolubare i time spasu firmu i 2.770 radnih mesta, a da sa druge strane obezbede pouzdano održavanje mehanizacije i kapaciteta.

    Grčić je posebno istakao da su najzad krenuli u realizaciju projekta kopa Radljevo i da se do kraja godine očekuje Glavni projekat za otvaranje kopa, a da se 2014. krene sa eksproprijacijom.

    Osnovni cilj nam je da kompaniju strateški i organizaciono uredimo tako da bude sistem koji će i u narednim decenijama raditi stabilno, zaključio je Grčić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE