Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd vole mlađi strani turisti

    Beograd je ovog leta imao za četvrtinu gostiju više nego 2012. godine. Mala i bez turističke tradicije, Srbija se, na svetskom tržištu, nekako bori za svoje mesto.

    Turizam je jedna od najdinamičnijih privrednih grana. Svetska statistika godišnje beleži više od milijardu turističkih putovanja van granica zemlje.

    Sa 83 miliona turista i dalje je najpopularnija Francuska, dok su Nemci do prošle godine bili najveći svetski putnici, ali su im titulu preuzeli Kinezi.

    Srpsku prestonicu je ovog leta posetilo za četvrtinu više stranih turista nego 2012. godine, a direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov smatra da će glavni grad Srbije još nekoliko godina imati veliki rast.

    Moramo svake godine da izađemo sa nekom novom temom, sa nekom originalnošću jer na tržištu se svi bore za svoj deo kolača i zato moramo da budemo kreativni, kaže Veselinov. 

    Naši najbrojniji gosti su mladi. Najmanje troše, ali su svuda dobrodošli, jer od njih nema boljih turističkih promotera, posebno preko društvenih mreža. 

    Zato je kampanja nacionalne turističke organizacije za sledeću godinu okrenuta mladima. Svi mladi koji jednom dođu, interesantno, dolaze ponovo, ističe direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE