Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jače putne i ekonomske veze sa Italijom

    Rumunija, Srbija, Crna Gora i Italija imaju veliki interes da razviju novi putni pravac, koji će povezati te zemlje, kaže srpski ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić.

    Moramo sa našim partnerima iz Rumunije, Grčke, Italije da radimo u evropskim institucijama na stvaranju novog putnog pravca, kazao je Antić, koji kao član delegacije iz Srbije, u organizaciji Skupštine Jagodina, boravi u Bariju.

    Bitno je da te zemlje dobiju jedan novi, brži putni pravac koji kombinuje drumski, železnički i vodni saobraćaj, kojim ćemo obezbediti brže kretanje ljudi, a pre svega robe, istakao je on.

    Novi putni pravac bi obezbedio, smatra Antić, da roba iz Srbije, Rumunije i Crne Gore brže i jeftinije putuje ka jugu Italije i odatle ka drugim prekookeanskim zemljama, i obratno.

    Antić je sa predsednikom Skupštine Grada Jagodine Draganom Markovićem i gradonačelnicma iz Srbije obišao i Luku Bari gde je bilo reči o mogućostima bolje saradnje u oblasti transporta i saobraćaja između dve zemlje.

    U Bariju je potpisan protokol o saradnji grada Barija i 12 gradova i opština iz Srbije koji podrazumeva saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture i sporta.

    Privredno-politička delegacija, prema rečima potpredsednika Privredne komore Srbije Raše Ristivojevića, predstavila je Srbiju italijanskim privrednicima kao dobru investicionu destinaciju.

    S tim u vezi, trebalo bi da bude takvih češćih poseta i u više gradova i zemalja, istakao je Ristivojević i najavio da PKS krajem oktobra organizuje investicionu konferenciju u Moskvi koju je podržao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE