Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Domaći neimari grade olimpijske objekte u Sočiju

    U Sočiju je otvoren objekat koje je preduzeće Putevi Užice izgradilo za Olimpijske igre 2014. Srpski neimari angažovani na "olimpijskom" poslu vrednom skoro pola milijarde evra.

    Preduzeće Putevi Užice, jedna od prvih građevinskih firmi koja je angažovana u Sočiju, predalo je na korišćenje jedan od objekata izgrađenih za potrebe Zimskih olimpijskih igara 2014. godine.

    Jedno od prvih novoizgrađenih olimpijskih zdanja u Sočiju, Ruski međunarodni olimpijski univerzitet, koji su izgradili građevinari iz Srbije, otvorio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

    Ovaj jedinstveni univerzitetski kampus u svetu, Putevi Užice su izgradili za samo dve godine, a pored ovog, srpska kompanija završava još četiri objekta u Rusiji.

    Olimpijski univerzitet ima oko pola miliona kvadratnih metara hotelskog i stambenog prostora i četiri mosta, a vrednost radova je 750 miliona dolara.

    Direktor Užice puteva u Rusiji Vladan Stamenić navodi da je ovo preduzeće dobilo "ogroman" posao vredan 12 milijardi rubalja, odnosno nešto manje od 400 miliona evra.

    Uz Puteve, u Sočiju radi i Jedinstvo Sevojno, a otvoren je prostor i za druge firme iz Srbije, jer je gotovo ceo građevinski materijal, oprema, pa čak i nameštaj, delo proizvođača iz Srbije.

    Tako je na osnovu zarada, doprinosa i uvoza srpskog materijala, u Srbiju uneto oko 70 miliona dolara.

    U protekle dve godine u Sočiju je radilo i po 5.000 radnika iz Srbije, a zbog dobre zarade za ove poslove vlada veliko interesovanje.

    Uprkos jakoj konkurenciji, naši građevinci učestvuju u stvaranju vrhunskog svetskog turističkog centra, u čija je olimpijska zdanja uloženo rekordnih 50 milijardi dolara.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE