Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kredit od UAE za lanac vrhunskih srpskih proizvoda

    Eventualni kredit od Ujedinjenih Arapskih Emirata trebalo bi da se iskoristi za dobre projekte koji bi pospešili privredni oporavak, a ne za popunjavanje budžetskih rupa, smatra direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić.

    Rajić je kazao da bi bilo najbolje da se ta sredstva usmere na dobre projekte i biznis planove koje bi podnosile uspešne kompanije, a koje bi odobravala ekspertska komisija.

    Prednost bi trebalo dati preduzećima koja dobro posluju i ostvaruju dobre rezultate, jer će ona najbrže taj novac vratiti.

    Prevashodno, sredstva bi trebalo usmeriti na mala i srednja preduzeća, a ne za popunjavanje minusa u firmama koje su se zadužile, poručio je Rajić.

    Kao jedan od primera dobrih projekata koje treba podržati, Rajić je naveo projekat pravljenja lanca vrhunskih srpskih maloprodajnih proizvoda u kome učestvuje više kompanija.

    Mnoge domaće kompanije, prema Rajićevim rečima, imaju odlične proizvode, organsku hranu, tradicionalne proizvode, slatkiše, ali potrebno im je mnogo novca da bi plasirali robu u inostranstvo.

    Prema oceni ekonomiste Mlađena Kovačevića, kredit iz UAE izgleda vrlo povoljno i, osim za prevremeno vraćanje nepovoljnih kredita, deo novca treba uložiti i u izvozno orjentisane sektore.

    Ističući da je ekonomski racionalno da se upotrebi za otplatu ranijih kredita, Kovačević je naglasio da se ostatak kredita uloži u nešto što će doneti devizni priliv, poput energetskog sektora ili navodnjavanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE