Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova ćuprija preko Drine

    Do 2015. godine izgradiće se novi, 230 metara dugačak most na Drini između Ljubovije i Bratunca, vredan oko 11 miliona evra. Most veoma važan za vezu Republike Srpske sa Koridorom 11.

    Nova "drinska ćuprija" gradiće se na osnovu protokola koji su u Banjaluci potpisali ministri saobraćaja Srbije i Republike Srpske, Velimir Ilić i Nedeljko Čubrilović.

    Predviđeno je da izgradnja mosta i pristupne saobraćajnice sa srpske strane finasira Srbija, RS da finansira svoje pristupne saobraćajnice, dok bi granični prelaz bio finansiran zajednički, rekao je Čubrilović nakon potpisivanja Protokola.

    Ilić je napomenuo da je izrada projektne dokumentacije pri kraju, najavljujući skoro raspisivanje tendera za izgradnju koja bi trebalo da počne na proleće iduće godine, a most završen 2015.

    Ilić je istakao da je most Ljubovija-Bratunac veoma bitan za vezu RS sa Koridorom 11 koji će povezivati Beograd s crnogorskom lukom Bar, navodeći da je već probijen put od Valjeva do Ljubovije.

    Čubrilović je rekao će most povezivati magistralni put u Srbiji sa regionlanim putem u Srpskoj i da će značiti bolju komunikacijsku vezu imeđu privreda RS, BiH i Srbije.

    Prema njegovim rečima, privrednici iz tog regiona imaće za 120 kilometara kraću putnu komunikaciju u odnosu na sadašnje granične prelaze koje koriste.

    Ministar Ilić sastao se i sa predsednikom RS Milordom Dodikom, koji je istakao da je izgradnja mosta preko Drine, kao i slični projekti, zajednički interes Republike Srpske i Srbije.

    To će omogućiti bolju povezanost i obostrani razvoj, smatra Dodik, a tokom sastanka ser razgovaralo i o mogućnostima zajedničkog učešća Republike Srpske i Srbije u projektima izgradnje saobraćajne infrastrukture.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE