Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi ulažu u energetiku Republike Srpske

    Vlada Republike Srpske i predsednik kineske energetske kompanije China power engineering consulting group corporation Wu Chunli potpisali su u Banjaluci Protokol o strateškoj saradnji u infrastrukturnim projektima.

    Premijerka RS željka Cvijanović očekuje da se sa kineskom kompanijom u narednom periodu realizuje niz strateških projekata iz energetike i infrastrukture.

    Saradnjom sa CPECC omogućiće Srpsko pristup različitim kineskim investitorima, ali i da ova kompanija bude direktan investitor, kazala je Cvijanovićeva posle potpisivanja protokola.

    Predsednik kineske kompanije Wu Chunli rekao je da RS ima niz olakšica za privlačenje stranih investitora, dodajući da su prednosti Srpske i u tome što je blizu Evropske unije i bogata je prirodnim resursima.

    U izgradnji infrastrukture u Republici Srpskoj postoji ogroman potencijal. Kina i BiH su tradicionalni prijatelji i zbog toga nam je drago što uspostavljamo saradnju sa Vladom RS, rekao je Wu Chunli.

    Potpisivanju protokola prisustvovali su predsednik RS Milorad Dodik, ministar industrije, energetike i rudarstva RS željko Kovačević i predstavnici Kineske razvojne banke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE