Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi pogon Elrada na jugu Srbije

    Nemačka kompanija Elrad otvorila je novi pogon u Vlasotincu za proizvodnju delova za sve vrste kablova, u kom je počelo da radi 60 novih radnika.

    Otvaranju novog pogona Elrada, koji od 2004. godine zapošljava oko 400 Vlasotinčana na proizvodnji delova za elektronske uređaje, prisustvovao je premijer Ivica Dačić.

    Tom prilikom, Dačić je ukazao na višestruki značaj dolaska nemačkog investitora na jug, jer su u tom delu zemlje ekonomski problemi 10 puta izraženiji nego u ostalim krajevima Srbije, i izrazio uverenje da će za Elradom doći i poslovni partneri.

    Premijer je ponovio da je glavni prioritet rekonstrusiane Vlade Srbije smanjenje stope nezaposlenosti koja je, dodao je, među najvećima u Evropi. U međuvremenu postala privlačna destinacija za strane investitore, ocenio je Dačić.

    Vlada Srbije i država Srbija će uložiti maksimum napora da se strane investicije što više pojavljuju i Srbiji i budu zamajac, podsticaj višeg nivoa ekonomske aktivnosti, dodao je premijer.

    Vlasnik Elrada Sieghard Lang ocenio je da je neophodno uspostavljanje saradnje sa prosvetnim vlastima kako bi se školovali kadrovi za potrebe proizvodnje.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE