Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Komisija za zaštitu konkurencije odobrila ulazak Etihada u JAT

    Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncentraciju koja nastaje promenom oblika kontrole nad društvom Jat Airways A.D. Beograd.

    Kako se navodi u saopštenju, prethodna pojedinačna kontrola koju je nad Jat-om vršila Republika Srbija kao njegov jedini vlasnik, transformiše se u zajedničku kontrolu koju će ubuduće vršiti društvo Etihad Airways P.J.S.C., sticanjem 49 odsto akcija u Jat-u, kao i određenih upravljačkih ovlašćenja i odgovornosti, i Srbija koja će posedovati većinski deo akcijskog kapitala od 51 odsto.

    U sprovedenom postupku tokom kojeg su utvrđene sve činjenice značajne za donošenje odluke Komisije, utvrđeno je da sprovođenje predmetne koncentracije ne dovodi do značajnog sprečavanja, ograničavanja, ili narušavanja konkurencije na relevantnom tržištu, zbog čega se u konkretnom slučaju radi o dozvoljenoj koncentraciji.

    Komisija je svoju odluku temeljila na analizi prethodno zaključenih i dostavljenih akata čiji su potpisnici učesnici ove koncentracije, kao i oceni drugih akata, dokumenata i poslovnih poteza koji će do zatvaranja ove poslovne transakcije biti zaključeni, ili preduzeti, a o čijem je predmetu, i sadržaju Komisija obaveštena od strane podnosilaca prijave.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE