Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Komisija o sporazumu Jata i Etihada

    Komisija za zaštitu konkurencije trebalo bi do kraja ove nedelje da izda saglasnost na transakciju kojom će Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 49 odsto postati suvlasnik aviokompanije Jat Airways.

    Po dobijanju te saglasnosti, ugovor kojim Etihad preuzima upravljanje srpskim avioprevoznikom može da stupi na snagu, kaže za Novosti savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali.

    Praktično, ukoliko “zeleno svetlo” komisije stigne do kraja ove nedelje, naredne sedmice Vlada Srbije će predložiti Skupštini Jata da za generalnog direktora imenuje Daneta Kondića. Jat će promeniti ime u Air Serbia do kraja godine.

    Prvi avion Airbus, koji će srpski prevoznik nabaviti na lizing, biće operativan 27. oktobra, a potom, u novembru stiže još četiri ili pet aviona, a poslednja Airbus letelica od planiranih deset, sleteće u flotu naše nacionalne aviokompanije do marta naredne godine.

    U toku su razgovori sa sindikatima Jata oko socijalnog programa i rešavanja pitanja viška zaposlenih.

    Prema rečima v. d. generalnog direktora Jata Velibora Vukašinovića, u ponedeljak je na obuku za novi tip aviona otišla prva grupa od 40 pilota, u centrima Air Berlina u Dizeldorfu i Berlinu.

    Školovanje traje ukupno dva meseca, a predviđeno je da obuku prođe 107 pilota. U utorak će biti raspisan i konkurs za 20 novih kopilota, koji će biti raspoređeni na avionima ATR 72.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE