Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Microsoft u potrazi za novim direktorom

    Američka kompanija Microsoft saopštila je da će se njen izvršni direktor Steve Ballmer povući sa funkcije u narednih 12 meseci, kao i da je u toku potraga za njegovim naslednikom.

    "Nikada nije savršeno vreme za ovakvu vrstu tranzicije, ali sada je pravo vreme", reako je Ballmer.

    "Prvobitno sam mislio da ću otići u penziju usred preorijentisanja naše kompanije ka proizvodima i uslugama. Potreban nam je direktor koji će biti tu na duži rok da isprati tu transformaciju", dodao je on.

    Ballmer je došao na čelo Microsofta 2000, kada se suosnivač kompanije Bill Gates povukao iz svakodnevnih poslova u firmi. Microsoft je u to vreme bio neprikosnoveni lider u oblasti tehnologije, kao i najveća svetska kompanija po tržišnoj vrednosti.

    U poslednjih par godina, međutim, američka firma suočena je sa problemima, budući da potrošači prelaze sa desktop i laptop računara na mobilne uređaje. Iako se njegov softver Windows koristi na većini personalnih računara, Microsoft nema značajniji uticaj na brzorastuće tržište tableta i pametnih telefona.

    Ballmer će nastaviti da obavlja funkciju izvršnog direktora i vodiće kompaniju tokom sledećih koraka transformacije, navode iz Microsofta, čiji je bord direktora imenovao komisiju koja će izabrati Ballmerovog naslednika među kandidatima iz kompanije i van nje.

    Gates, koji je jedan od članova komisije, poručio je da će blisko sarađivati sa ostalima u potrazi za novim direktorom. "Srećni smo što će Steve nastaviti sa radom dok njegov naslednik ne preuzme funkciju", poručio je Gates.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE