Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od 15. avgusta nova mogućnost reprograma duga za struju

    Elektroprivreda Srbije (EPS) ponudiće građanima i privredi od 15. avgusta do 30. novembra novu mogućnost reprogramiranja duga za struju. Dužniku koji odluči da 60 odsto duga plati odjednom biće otpisano 40 odsto dugovanja.

    Stari dug podrazumeva dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula. Stara dugovanja mogu da se, zavisno od visine duga, izmire u rasponu od 12 do 120 rata.

    Reprogramiranjje do 60 rata podrazumeva otpis dela duga koji se kreće od 15 do 35 odsto. Plaćanje duga u rasponu od 60 do 120 rata ne uključuje otpis duga. Tokom reprograma ne obračunava se kamata na iznos reprogramiranog duga.

    Da bi dužnik potpisao sporazum o reprogramiranju potrebno je da se obrati lokalnoj distribuciji, a jedan od uslova je i izmirenje mesečnog računa za električnu energiju utrošenu u junu.

    Svi dužnici koji su ranije potpisali sporazume o reprogramiranju mogu da se jave distribuciji kako bi sporazum prilagodili novim povoljnijim uslovima izmirenja duga.

    Ako kupac ne izmiri dve uzastopne rate i posle upozorenja, ugovor o reprogramu biće raskinut i obračunaće se celokupan dug s kamatom, kao da sporazum nije ni zaključen.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE