Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koridori Srbije raskinuli ugovor sa Alpinom

    Preduzeće Koridori Srbije obavestilo je danas kompaniju Alpine bau o raskidu sva četiri ugovora za izgradnju deonica autoputa Pirot – Dimitrovgrad i obilaznice oko Dimitrovgrada na Koridoru 10.

    "Ovim obaveštenjem ugovor se smatra raskinutim", rekao je na konferenciji za novinare direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.

    On je istakao da je to preduzeće ispunilo sve preduslove za raskid ugovora, napominjući da su kosultovani svi učesnici u poslu, a čekalo se i mišljenje advokata iz Beča, stečajnog upravnika Alpine, a dobijena je i saglasnost Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

    "Iako smo od kompanije Alpine bau pre nešto više od mesec dana zvanicno obavešteni da se ta  kompanija nalazi u stečajnom postupku, kao odgovorni ljudi nismo hteli da lomimo stvari preko kolena, jer su u pitanju izuzetno komplikovani pravni odnosi", kazao Đurović.

    On je istakao da Koridori Srbije danas počinju proceduru naplate bankarske garancije za dobro  izvršenje posla od 5,14 miliona evra i bankarske garancije za povraćaj avansa od 2,73 miliona evra, dodavši da Koridori Srbije imaju i depozit od Alpine vredan 2,96 miliona evra.

    Đurović je naglasio da su sve bankarske garancije validne i izrazio očekivanje da neće biti problema u njihovoj naplati.

    Prema njegovim rečima, Koridori Srije će u narednih 45 dana izvršiti analizu urađenog na tim deonicama, a u tom periodu će objaviti i tender za završetak deonica koje je gradila kompanija Alpine.

    Đurović je kazao da će tender trajati između šest i devet meseci i izrazio očekivanje da će početkom naredne građevinske sezone biti nastavljeni radovi na toj deonici Koridora 10.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE