Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BDP u Srbiji veći u drugom kvartalu za 0,7 odsto

    Bruto domaći proizvod Srbije u drugom kvartalu ove godine veći je, prema fleš proceni, za 0,7 odsto nego u istom periodu 2012. Promet robe u junu za 4,3 odsto manji nego u maju, objavio je Republički zavod za statistiku.

    Kako se precizira u saopštenju, BDP je prema toj proceni za toliko realno veći u cenama prethodne godine.

    Obračun kvartalnog BDP za drugi kvartal 2013. godine, koji je detaljniji i koji se izvodi na nižim nivoima agregiranja, biće objavljen 30. septembra.

    U prvom kvartalu ove godine BDP Srbije bio je realno veći za 2,1 odsto nego u istom periodu prošle godine, dok je prema prethodnoj fleš proceni taj rast bio 1,9 odsto.

    Prema podacima zavoda, promet robe u trgovini na malo u Srbiji u junu ove godine je za 4,3 odsto manji nego u maju, mereno stalnim cenama, a u tekućim cenama je manji za 3,7 odsto.

    U poređenju s junom prošle godine, promet u stalnim cenama, kad se isključi inflacija, manji je za 6,1 odsto, a u tekućim cenama je veći za 1,2 odsto.

    Od januara do juna 2013. godine prodaja u radnjama u stalnim cenama je za 7,8 odsto manja nego u istom prošlogodišnjem periodu, a u tekućim cenama je veća za 1,1 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE