Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruski voz na pruzi ka Subotici

    Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je u Novom Sadu, prilikom promotivne vožnje novog motornog voza, da su Koridor 10 i pruga Beograd – Novi Sad – Subotica prioriteti Vlade Srbije u železničkom saobraćaju.

    Čestitajući "Železnicama Srbije" na puštanju u rad poslednje, dvanaeste dizel-motorne garniture ruskog voza, koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu Međunarodne železničke banke, Mrkonjić je naglasio izuzetnu važnost toga što novi vozovi idu ovom prugom.

     

    "Pruga Beograd – Novi Sad – Subotica – Budimpešta bila je prioritet i u prethodnoj Vladi Srbije, a i danas je", rekao je Mrkonjić novinarima i da "nema rekonstrukcije ciljeva, barem kada se govori o saobraćaju".

     

    On je naveo prioritetne projekte koji se ostvaruju u svim vidovima našeg saobraćaja i naglasio da ti ciljevi i njihovo ostvarivanje uslovljava i kadrove koji će to da rade.

     

    Uvođenje u saobraćaj te nove dizel motorne garniture, umesto starih španskih vozova, koji su do sada saobraćali na toj relaciji, značajno će povećati kvalitet prevoza i redovnost saobraćaja u novosadskom železničkom čvoru.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE