Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nove investicije? Delegacija Goldman Sachs-a u sredu u Srbiji

    Delegacija Goldman Sachsa, vodeće svetske investicione banke, posetiće Srbiju 24. i 25. jula, gde će sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarati o projektima koje Srbija nudi i mogućnostima za investiranje, saopštilo je Ministarstvo energetike Srbije.

    Domaćin predstavnicima Goldman Sachsa biće ministarka energetike, razvoja i zaštite životne Zorana Mihajlović, a predstavnici kompanije sastaće se i sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

    Planirani su i susreti sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Goranom Kneževićem, predstavnicima Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Direkcije za robne rezerve, kao i sa poslovodstvom Transnafte, Žita Srbije i Žita Vojvodine.

    Delegacija Goldman Sachsa posetiće i RTB Bor, gde će se upoznati sa poslovanjem tog preduzeća i planiranim razvojnim projektima.

    Jedna od glavnih tema razgovora biće formiranje obaveznih rezervi naftnih derivata u Srbiji, kao i moguća dokapitalizacija kompanije RTB Bor. Pored toga, biće reči i o mogućnostima za saradnju u oblasti finansiranja proizvodnje, izvoza i uvoza žitarica, šećera i metala.

    U delegaciji kompanije koja dolazi u Srbiju su Rijad Jusuf, direktor za tržišta u razvoju u sedištu Goldman Sachsa u Njujorku, David Galagher, direktor za robe u kancelariji za medjunarodne odnose u Londonu i Leor Seder, direktor za lokalno poslovanje klijenata za tržišta u razvoju u Londonu.

    Dolazak Goldman Sachsa biće prva poseta velike svetske investicione banke Srbiji posle odluke Evropskog saveta da do kraja januara započne pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji sa Srbijom, piše u saopštenju.

    "Odluka Vlade Srbije da se u narednom periodu fokusira na razvoj privrede, konsolidovanje javnih finansija, restrukturiranje državnih preduzeća i otvaranje radnih mesta nije prošla nezapaženo kod poslovnih krugova u inostranstvu i kao rezultat imamo dolazak delegacije Goldman Sachsa u Srbiju", rekla je povodom te posete ministar energetike Zorana Mihajlović.

    Ona je istakla da očekuje da u razgovorima sa predstavnicima Goldman Sachsa budu definisane konrektne mogućnosti za saradnju i investiranje u poljoprivredu, metalurgiju, kao i u obavezne rezerve nafte.

    Mihajlovićeva se sa delegacijom Goldman Sachsa sastala 6. juna ove godine u Beogradu, na inicijativu te investicione banke koja se interesovala za projekte predstavljene u knjizi prioritetnih projekata iz oblasti energetike i zaštite životne sredine, navedeno je u saopštenju Ministarstva energetike.

    Goldman Sachs grupa je multinacionalna investiciona banka koja posluje u oblastima bankarstva, hartija od vrednosti, upravljanja investicijama i drugim finansijskim uslugama.

    Ta kompanija zapošljava oko 30.000 ljudi i trenutno je prva po neto prihodu u investicionom sektoru u svetu. U 2011. godini njen neto profit iznosio je 2,5 milijardi dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE