Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pametni satovi će osvojiti tržište

    Globalno tržište pametnih satova desetostruko će porasti u 2014. godini, kada se očekuje prodaja od preko pet miliona komada, pokazuju najnovije analize kompanije Canalys.

    Canalys procenjuje da je više od 330.000 pametnih satova isporučeno 2012. godini, prvenstveno kompanija Sony i Motorola, a ove godine ta će cifra dostići 500.000.

    Tržište pametnih satova, kao nove generacije uređaja iz kompanija Apple, Google, Microsoft, Samsung, "eksplodiraće" do kraja 2014. godine, uz desetostruki rast.
    Za razliku od ranijih uređaja, pametni satovi će doneti sofisticiraniji softver i još elegantniji hardver.

    Pregledne informacije, integracija preko senzora i povezivost na mrežne servise će biti ključne karakteristike, ali ovi uređaji neće zameniti pametne telefone, već će biti svojevrsna dodatna oprema.

    Smart satovi će biti najvažniji novi proizvod u kategoriji potrošačke elektronike od pojave tržišta tableta, kažu u Canalys.

    Softverske platforme na pametnim satovima će takođe biti izvanredna prilika za pravljenje aplikacija u kategorijama kao što su zdravlje i velnes, ili sport i fitnes.

    Dizajn hardvera će takođe biti od ključnog značaja, posebno jer korisnici žele samo da nose moderne proizvode, a, prema analitičarima, to bi moglo da ugrozi tržište tradicionalnih satova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE