Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpskim putevima fali 10 milijardi dinara

    Za održavanje putne mreže Srbije nedostaje oko 10 milijardi dinara godišnje, kaže ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

    Održavanje oko 15.000 kilometara puteva "traži" oko 15 milijardi dinara, dok je sada na raspolaganju svega 5,5 milijardi dinara, rekao je Mrkonjić na sastanku sa članovima novog Nadzornog odbora Puteva Srbije.

    Očekujem da će novi Nadzorni odbor sa direktorom koji se upravo bira ovih dana, promeniti odnose u putnoj privredi i prvi zadatak biće da se reši taj problem, uz punu podršku Vlade, rekao je Mrkonjić.

    Vlada Srbije je sprovodeći zakon o javnim preduzećima izabrala novi nadzorni odbor Puteva Srbije, naveo je on dodajući da ministarstvo traži izmenu Zakona o javnim putevima da bi se obezbedilo više novca za puteve.

    Kada govorimo o razvoju putne privrede, tu problema nema, razvojni projekti koridori 10 i 11 imaju obezbeđena sredstva iz kredita, naglasio je ministar saobraćaja.

    Profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić je rekao da će cilj Nadzornog odbora biti da bolje funkcionišu Putevi Srbiji, koji su jedno od najvećih državnih preduzeća, kao i da su putevi veoma važni za privredu svake zemlje.

    Član Nadzornog odbora Bajram Omeragić, koji je posebni savetnik ministra bez portfelja, naveo je da se 20. jula završava konkurs za izbor novog čelnika Puteva Srbije i da će onda, sa novim rukovodstvom, početi da rade putnom parom kako bi vratili ugled tom preduzeću.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE