Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić: Završićemo Koridore 10 i 11

    Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić ubeđen je da će do kraja mandata ove Vlade biti završeni Koridor 10 i deo Koridora 11, od Beograda do Čačka.

    Odbacujući tvrdnje u nekim medijima da je u jednoj godini u Srbiji urađeno samo devet kilometara autoputa, Mrkonjić je, prilikom posete gradilištu novosadskog Žeželjevog mosta, ocenio to kao “zlonamernu informaciju i insinuaciju”.

    U mandatu prethodne i tokom mandata ove Vlade završen je čitav auto-put od Subotice do Beograda, druga traka ili obe tamo gde nije bila nijedna, kao i dve trake obilaznice oko Beograda i dve trake kod Levosoja, rekao je Mrkonjić, precizirajući da je u tom periodu završeno 210 kilometara autoputa.

    Srbija je time sa 105. pre četiri godine, došla na 77. mesto po internacionalnom projektu stanja saobraćajne infrastrukture, istakao je on i dodao da se sad radi na 130 kilometara ostatka Koridora 10, koji bi trebalo da bude završen do kraja iduće ili početkom 2015. godine.

    Kad je reč o Koridoru 11, koji vodi ministar za infrastrukturu Velimir Ilić, dogovoreno je sa kineskim partnerima da obe deonice budu ugovorene, rekao je Mrkonjić i ocenio da auto-put od Beograda do Čačka, odnosno do Preljine, može da bude završen za četiri godine, jer je novac obezbeđen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE