Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS odabrao projekte koji podstiču razvoj lokalnih zajednica

    Stručni žiri u sastavu NIS-a i predstavnika lokalnih samouprava, izabrao je 145 najboljih projekata iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti koji su pristigli na javni konkurs u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti ’Saradnja radi razvoja’.

    Na konkurs su se prijavila udruženja građana i druge neprofitne ustanove iz deset gradova sa kojima NIS ima sporazume o saradnji: Novi Sad, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran i prvi put ove godine grad Čačak. Za projekte kojima su pobedili na konkursu je u ovoj godini NIS izdvojio 88 miliona dinara.

    Samo neki od projekata koji će biti realizovani u okviru podrške razvoju lokale zajednice su: ’Jazz do it 2013!’ i ’Urban fest 2013’ u Nišu, ’EXIT’ i filmski festival ’Cinema City’ u Novom Sadu, ’Mamutfest’ u Kikindi, ’Pančevački džez festival’ i Festival i sajam ekologije ’Green days’ u Pančevu, ’Velikogospojinski dani’ u Novom Bečeju. Takođe, projekti koji su izabrani na javnom konkursu su izrada vertikalnog vetrogeneratora u Pančevu, zvučna biblioteka za slepe u Nišu i Novom Sadu, ozelenjavanje krova škole u Novom Sadu, restauracija pozorišne sale u Zrenjaninu.

    Inače, na ovogodišnji konkurs pristiglo je čak 655 prijava, a konačni rezultati objavljeni su na sajtu www.nis.rs/konkurs, kao i na sajtovima lokalnih zajednica.

    Za razliku od prethodne godine, kada je lokalna zajednica definisala polovinu projekata, dok je 50 odsto birano putem javnog konkursa, od ove godine se 100 odsto projekata bira na javnom konkursu.

    Vizija održivog razvoja NIS-a podrazumeva biznis koji je odgovoran prema lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje i zato se program društvene odgovornosti ’Saradnja radi razvoja’ sprovodi već petu godinu zaredom. Broj lokalnih samouprava koje učestvuju se povećava iz godine u godini kao i broj prijavljenih projekta i iznos dodeljenih sredstava.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE