Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Simens otpušta 1.700 radnika

    Nemački industrijski konglomerat Simens će, u okviru restrukturalizacije svog poslovanja u oblasti energetike, ukinuti približno 1.700 radnih mesta.

    Otpuštanja bi trebalo da se odnose na glavne proizvodne fabrike u mestima Erlangen, Ofenbah i Milhajm na Ruru, preneo je nemački magazin Virtšafts vohe pozivajući se na visoko pozicioniranog predstavnika kompanije.

    Pročitajte i>>>Siemens će ukinuti hiljade radnih mesta

    U fabrici u Milhajmu gde Simens proizvodi parne turbine bez posla će ostati 140 ljudi tvrdi neimenovani izvor iz sindikata. Portparol grupe Simens je odbio da komentariše vest.

    To odeljenje je u decembru saopštilo da planira da u okviru smanjenja troškova ukine 1.100 radnih mesta jer pokušava da poveća efikasnost u energetskom sektoru.

    Energetsko odeljenje proizvodi plinske i vetro turbine, kao i podmorske sisteme za isporuku električne energije naftnim platformama i elektranama.

    Odeljenje je prošlog meseca saopštilo da će zatvoriti svoju poslednju firmu koja posluje o oblasti solarne energije pošto nije uspelo da je proda.

    Poslovanje u oblasti energetike ostvaruje trećinu prometa grupe Simens i tokom naredne dve godine će sa više od polovine učestvovati u planiranim uštedama od šest milijardi evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE