Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od Kine još 700 miliona evra za Koridor 11?

    Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić kaže da postoje šanse da Srbija od Kine dobije još 700 miliona evra kredita za Koridor 11.

    Pored kredita od 340 miliona evra koje smo dobili od kineske Eksim banke na putu smo da dobijemo još 700 miliona evra do kraja godine za nastavak izgradnje Koridora 11, izjavio je Ilić u Čačku.

    Ilić kaže da su na pomolu dve koncesije koje su prošle proceduru Vlade, a u izradi je koncesioni akt. Ima više zainteresovanih, navodi on, a na jesen će sigurno biti sklopljen ugovor, čime će investicija na Koridoru 11, od Požege do Beograda, biti zatvorena u celosti.

    "Sve će biti plaćeno na vreme, izvođači isplaćeni avansno, uvedeni u posao sa građevinskim dozvolama i neophodnom dokumentacijom", istakao je ministar.

    Prema njegovim rečima, biće nastavljeni radovi na deonici Preljina-Požega, zatim na ulasku u Beograd, a počeće i izgradnja još jednog mosta na Savi.

    "Čitav region ćemo spojiti sa Beogradom i Crnom Gorom", naveo je Ilić, dodajući da će se na ovaj način zaposliti građevinari.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE