Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Donacije za 110 početnika u biznisu

    Kompanija Filip Moris i nevladina organizacija "Eneka" dodelili su bespovratna sredstva za 110 kandidata sa najboljim preduzetničkim idejama, za pokretanje sopstvenog biznisa.

    Od 110 dobitnika donacija očekuje se otvaranje isto toliko firmi i zapošljavanje više od hiljadu ljudi.

    U okviru donatorskog programa "Pokreni se za posao" bio je raspisan nacionalni konkurs, na koji se javilo 3.300 kanditata iz 121 opštine u Srbiji i oni su dobili po 200.000 dinara za kupovinu opreme i pokretanje posla.

    Svih 160 malih preduzeća, koja su u protekle tri godine uz pomoć tog programa započela poslovanje, i dalje radi, izjavila je na svečanoj dodeli donacija, specijalni savetnik u Ministarstvu finansija i privrede Dragijana Radonjić Petrović, podsetivši da u srpskoj privredi mala i srednja preduzeća čine 99,8 odsto svih preduzeća u zemlji.

    Direktor korporativnih poslova Filip Morisa Jelena Aleksić ocenila je da preduslov bržeg razvoja privrede predstavlja upravo jačanje preduzetništva i privatnog sektora.

    Program "Pokreni se za posao", najznačajniji je donatorski program, koji kompanija Filip Moris sprovodi u Srbiji i zahvaljujući njemu, od 2009. godine je omogućeno pokretanje ukupno 270 malih biznisa u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE