Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada želi da od IT industrije napravi velikog izvoznika

    Srpska vlada od informatičke idustrije želi da napravi jednu od najvažnijih izvoznih grana, kao što je to uspela da učini sa automobilskom industrijom, izjavio je Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede.

    On je to novinarima rekao nakon što je sa predstavnicima kompanije "Prelovac medija" iz Beograda potpisao nemorandum o razumevanju i saradnji u oblasti IT preduzetništva.

    Dinkić je rekao da je juče objavljen javni poziv za ’IT start up’-ove koji predviđa finansijske podsticaje preduzećima početnicima u iznosu do 25.000 evra, ali je napomenuo da taj projekat mora sa istom sumom da podrži neka postojeća informatička kompanija.

    "Konkurs je otvoren juče i trajaće do sredine novembra. Bitno je istaći da je uslov da neka kompanija dobije ova sredstva, jeste da ima podršku neke druge kompanije koja će obezbediti polovinu novca za projekat", rekao je on.

    Dinkić je sa predstavnicima kompanije ’Prelovac medija’ iz Beograda potpisao memorandum o razumevanju i saradnji u oblsti IT preduzetništva.

    Osnivač kompanije "Prelovac medija" Vladimir Prelovac je rekao da je momorandumom predviđeno da nejgova kompanija da na raspolaganje svoje resurse jednoj, kako je rekao, novoj generaciji preduzetnika.

    "Duboko sam ubeđen da je preduzetnoštvo, posebno visokotehnološko preduzetništvo pravi put da Srbija dugoročno, ne samo izađe iz krize, nego bude jedna od vodećih ekonomija u ovom delu sveta, po uzoru na Irsku, Izreel ili Čile", rekao je on.

    Prelovac je istakao da je njegova informatička kompanija, čije su prostorije na Novom Beogradu, "100 odsto izvozno orijetisana i da ima stalno otvorene konkurse za posao".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE