Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Malinari gledaju ka parlamentu

    Iako je posle sastanka proizvođača malina sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, otkupna cena maline povećana sa 135 na 185 dinara, malinari time nisu zadovoljni i traže 250 dinara za svaki kilogram ovogodišnjeg roda.

    Prošlonedeljni sastanak proizvođača malina sa Vučićem daje prve rezultate, pa je u ariljskom kraju otkupna cena povećana je sa 135 na 185 dinara, a parlament u utorak diskutuje o malinama kao strateškom proizvodu Republike Srbije.

    Malinari, međutim, nisu zadovoljni, oni traže 250 dinara za svaki kilogram ovogodišnjeg roda, a u utorak će saopštiti da li će na Vidovdan izaći na proteste.

    Cena je i dalje ispod tržišne, na pragu smo odluke o protestima i blokadi saobraćajnica, a na ulice ćemo na Vidovdan, kaže predsednik Saveza Srpska malina Dragan Vukajlović.

    Nažalost, danas cenu najpribližniju realnoj plaćaju nakupci na crnom tržištu, oni plaćaju 220 dinara i donose keš, kaže on.

    U celoj Srbiji ovog leta neće biti ubrano više od 30.000 do 35.000 tona malina, nerazumljivo je zašto u opštoj nestašici cena ostaje niska, dodao je predsednik ariljskog Vilameta Dragan Bogdanović ističući da su protesti izvesni, kao jedini način da se izdejstvuje realna cena.

    Skupštinski odbor za poljoprivredu inicirao je raspravu o proizvodnji malina, oči proizvođača uprte su u parlament, nadaju se malinari da će "crveno zlato" postati strateški proizvod Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE