Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić: Rebalansom ušteda 37 mlrd RSD. Nema prodaje Telekoma

    Vlada Srbije rebalansom budžeta uštedeće 37 milijardi dinara, a usaglašene su i mere za stabilizaciju državnog budžeta i strukturne reforme javnog sektora, i strukturne reforme za unapređenje poslovnog okruženja. On je rekao i da neće do daljnjeg biti prodaje Telekoma Srbija.

    Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić istakao je da država neće menjati prihodnu stranu, jer je privreda već preopterećena i da samo može da smanji državne rashode za oko 50 milijardi dinara.

    On je objasnio da su uvedeni neki novi rashodi tako da će neto ušteda iznosti 37 milijardi dinara.

    Rebalans budžeta će danas biti upućen u vladinu proceduru, a  u ponedeljak u Skupštinu Srbije, gde će 1. jula početi rasprava.

    Dinkić je rekao da neće biti zamrzavanja plata i penzija i da će posle dvoproncentnog aprilskog povećanja, biti još jedno povećanje ove godine od 0,5 odsto i u 2014. biće dodatno od 0,5  u aprilu i od  jedan odsto u oktobru. Kako je dodao, nema novca za veće povećanje.

    Ministar finansija i privrede Srbije izjavio je da nije postignut konsenzus u Vladi oko prodaje Telekoma Srbije.

    "Nije postignut konsenzus i ne kreće se dalje u privatizaciju Telekoma", rekao je on na konferenciji za novinare o merama Vlade Srbije za stabilizaciju drzavnog budžeta i reforme javnog sektora.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE