Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pitali smo uoči Noći knjige: Koje mudre knjige su najprodavanije i šta je novo?

    Noć pred nama je Noć knjige. Ko voli da čita i kupuje knjige, raduje se ovakvom događaju. Od 17h do ponoći biće otvorne Delfi knjižare sa velikom ponudom naslova i velikim popustima za kupovinu u ovoj noći.

    Ako uvek želite korak dalje i uveliko ste na putu za uspeh, sigurno čitate ’mudre’ knjige iz kojih se mnogo uči o životu i poslu, od kojih se raste. Šta je od ovakve psihološke literature najnovije na policama naših knjižara i šta se najviše traži?

    Vanja Gavrovski, PR Lagune, za BIZLife kaže da je ovakva literatura kod nas sve traženija i predstavlja najnovije naslove vredne pažnje. „Svima koji žele da rade na svom ličnom razvoju preporučujem Ekonomski prirodnjak – kako ekonomija objašnjava gotovo sve Roberta H. Frenka, Kupologija Martina Lindstroma i Gerila PR Majkla Levina, Snaga volje kao instinkt Keli Makgonigal”. Ako vas zanimaju međuljudski odnosi, ako biste da usvojite neku od proverenih tenika i poradite na svojim stavovima, za svaku preporuku je knjiga Šta nas pokreće  Danijela H. Pinka.

    U poslednje vreme posebnu pažnju čitalaca privukla je Veština jasnog mišljenja, Rolfa Dobelija. “Ovo je neizostavno štivo za preduzetnike, šefove i sve koji su otvorenog uma. Kroz 52 ilustrativna primera autor otkriva sistemske greške u našem mišljenju – stereotipno razmišljanje, iracionalni zaključci ili nerazumno ponašanje”, Vanja Gavrovski predstavlja bestseler.

    Autor bestselera Kaluđer koji je prodao svoj ferari Robin Šarma i dalje drži pažnju čitalaca svojim knjigama Tajna pisma kaluđera koji je prodao svoj ferari, Ko će suze da briše kad te ne bude više, Put ka veličanstvenosti. Ivan Golušin, PR Vulkan izdanja izdvaja i NLP – u svakom uspehu mirođija Slavice Squire. “Veoma su tražene knjige Stieven R. Kavija autora verovatno najuticajnije poslovne knjige dvedesetog veka Sedam navika uspešnih ljudi. Njegova nova knjiga Treća alternativa otkriva potpuno nov pristup rešavanju problema. I, posebno ističem Živeti slobodno Nika Vujičića koja je poslednjih godinu dana veliki hit.

    U Platoovim knjižarama se sve više traže knjige iz poslovne psihologije koje daju ključ za sticanje samopouzdanja i uspeha. Iz Platoa su posebno izdvojili Moj sistem uspeha Oskara Šelbaha koja je neka vrsta biblije u ovoj oblasti i napisana je početkom prošlog veka. Poslovne ljude sve više zanimaju naslovi koji se tiču novih tokova u poslovanju koji su zasnovani na samopouzdanju, usavršavanju i kreativnosti. Takvi su, bez premca, Fanki biznis ili Karaoke kapitalizam švedskih autora Jonasa Riderstralea i Kjela Nordstroma.

    Uvek su bile tražene priče o uspešnih ljudima, o njihovom putu ka uspehu i ispunjenju snova. Ništa nije nemoguće Ričarda Brensona, vlasnika Virgin kompanije, privukla je posebnu pažnju publike Plato knjižara.

    Šta nas novo od sličnih naslova očekuje ovog leta?

    Nezaustavljivi, Nik Vujičić

    Kako zadobiti prijatelje i uticati na ljude u digitalnoj eri, Dejl Karnegi

    Principi uspeha, Džek Kenfild

    Moć navike, Čarls Djuhig 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE