Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Akcionari Facebook-a nezadovoljni

    Investitori su na prvoj godišnjoj skupštini akcionara Facebook izrazili nezadovoljstvo rukovodstvom kompanije zbog pada vrednosti akcija.

    Prema pisanju Financial Times-a, akcionari su od direktora Facebook-a, Marka Zuckerberga, tražili odgovor da li će ikada moći da kompenzuju svoje gubitke. Šef socijalne mreže odbio je da daje bilo kakve savete koji se odnose na kupovinu ili prodaju akcija.

    "Na žalost, mi ne možemo da kontrolišemo vrednost akcija, naročito u kratkoročnoj perspektivi", rekao je Zuckerberg i obećao da će se koncentrisati na povećanje cene akcija u daljoj budućnosti. On je dodao da je rukovodstvo kompanije takođe razočarano rezultatima trgovanja na berzi.

    Pri tome, kako je kazao Zuckerberg, ništa ga nije navelo da posumnja u ispravnost strategije razvoja.

    Facebook je prva američka kompanija čija je vrednost u okviru inicijalne javne ponude (IPO) premašila 100 milijardi dolara. Društvena mreža je izašla na njujoršku berzu u maju 2012. godine, po ceni od 38 dolara po akciji. Do septembra cena je pala ispod 18 dolara.

    Kasnije su se akcije delimično oporavile, pa je na zatvaranju trgovanja 11. juna ove godine, vrednost akcije Facebook-a bila 24 dolara, što je za 37 odsto manje nego prvog dana trgovanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE