Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Boeing letelice uskoro u Jatu?

    Od nabavke dva Airbus aviona, koji su još krajem maja trebalo da budu u floti Jat Airways-a, još nema ništa. Kako Novosti nezvanično saznaju, menadžment nacionalne avio-kompanije doneo je krajem prošle nedelje odluku da iznajmi dva boeing-a tipa "B 737-400 klasik", starih kao što su i letilice u postojećoj floti.

    Ti avioni bi trebalo da budu u saobraćaju od 1. jula. U Jatu međutim tvrde, da odluka još nije doneta.

    Pročitajte i >>> Jat od danas leti sa samo sedam aviona

    Ukoliko se Jat opredeli za letelice  američkog proizvođača to bi bilo u suprotnosti sa odlukom Radne grupe za Jat i Vlade Srbije, koji su na osnovu predloženog plana poslovanja nacionalne aviokompanije u ovoj godini, opredelili za liznig Airbus letelica. U Jatu tvrde da nije tačno da Radna grupa nije upoznata i sa mogućnošću da se iznajme Boeing-ovi avioni. Iz nacionalne aviokompanije je saopšteno da odluka Vlade Srbije, doneta u februaru da se krene u postupak nabavke aviona za ovu sezonu, ne obavezuje Jat na određeni tip aviona.

    Pročitajte i >>> Etihad poslednja šansa za Jat

    Predstavnici Etihad-a u Beograd dolaze 15. juna u očekuje se da će tada biti dostavljena ponuda Vladi Srbije za preuzimanje 49 odsto Jata. Kako Novosti nezvanično saznaju, Etihad će se kao suvlasnik Jata pojaviti nakon letnje sezone, odnosno od 1. oktobra. Plan je da se do kraja godine potpuno obnovi flota srpske aviokompanije, koju će činiti isključivo Airbus-ovi avioni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE