Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Praksa za studente u javnim preduzećima

    Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije potpisalo je danas sa državnim univerzitetima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu protokol o saradnji i organizovanju prakse za studente.

    Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kazala je nakon potpisivanja protokola da će na osnovu te saradnje studenti dobiti mogućnost da steknu praksu u javnim preduzećima i agencijama u nadležnosti Ministarstva, kao i u samom Ministarstvu.

    "To je krovni sporazum, a tokom leta će biti napravljeni aneksi sporazuma o saradnji sa fakultetima, da bi do septembra bio raspisan konkurs za praksu", kazala je ona.

    Mihajlovićeva je navela da na četiri državna univerziteta u Srbiji trenutno sudira 181.590 studenata ističući da je to "naša budućnost".

    "Strateški cilj je da studenti završnih godina obavljaju praksu, ali pre svega da ostanu u ovoj zemlji" kazala je ona.

    Mihajlovićeva je dodala da je cilj da se razvije tržište rada u Srbiji i izrazila uverenje da se to može postići partnerskim odnosom izmedju univerziteta, Vlade i privrede.

    "Ono što brine svakog člana Vlade i svakog rektora je to što je najveći broj nezaposlenih medju mladima ispod 30 godina", istakala je Mihajlovićeva i dodala da je bi svi trebalo da se uključe u rešavanje tog problema.

    Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević kazao da je sporazum sa Ministarstvom omogućiti da se značajno poveća broj studenata koji će dobiti praksu.

    Protokole o saradnji sa Ministarstvom pored rektora beogradskog univerziteta potpisali su i rektori univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu Dragan Antić, Miroslav Vesković i Slobodan Arsenijević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE