Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najskuplja Olimpijada ikad je ujedno i najveća prevara?

    Procene su da će Zimske olimpijske igre u Sočiju biti najskuplje do sada, a prema najnovijim izveštajima polovina od planirane 51 milijarde dolara završava u nečijim džepovima.

    Poslednjih šest meseci Boris Nemtsov i Leonid Martynyuk, inače opozicija vladajuće garniture, analizirali su troškove Igara u Sočiju i došli do zaključka da je većina skupih sportskih kompleksa izgrađena bez sprovođenja odgovarajućih javnih tendera. Ugovori su, kako navode, zaključivani sa prijateljima ruskog predsednika Vladimira Putina, a cene u istim su znatno uvećane. Prvobitni budžet koji je iznosio 12 milijardi dolara, sada je prekoračen skoro pet puta.

    Pročitajte i >>> Smene zvaničnika i kašnjenja najskuplje Olimpijade ikad

    Nemtsov, koji je bivši potpredsednik vlade, i Martynyuk, član pokreta Solidarnost, navode da ovakve pronevere predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost Rusije. Prema njihovom izveštaju oko 30 milijardi dolara koje su proneverene u izgradnji infrastrukture neophodne za Olimpijadu, bilo je dovoljno da se obezbedi smeštaj za 800.000 ljudi u Rusiji.

    Pročitajte i >>> J.P.Morgan za bolji imidž Rusije

    Ovakav izveštaj je sramotan za Olimpijske igre, piše Business Insider i navodi da se Rusija nada da će spektakularnom organizacijom Zimske olimpijade uspeti da odagna priče o korupciji i neefikasnosti koje prate zemlju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE