Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Moramo izlečiti srpsku ekonomiju pa makar i izgubili izbore

    Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Međunarodni monetarni fond (MMF) predložio zamrzavanje plata u javnom sektoru i dramatično smanjenje rashoda u Srbiji. 

    Vučić je u intervjuu za sutrašnji broj nedeljnika NIN kazao da će razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem, ističući da o tome mora da se razgovara i da vide kako da "izleče srpsku ekonomiju pa makar i izgubili naredne izbore".

    Dačić je pre dva dana kazao da se protivi zamrzavanju penzija i plata u javnom sektoru.

    "MMF je ovde pre dva dana rekao da moramo da zamrznemo plate u javnom sektoru i dramatično smanjimo rashode, a ne smemo da dižemo poreze, jer bi to dodatno umrtvilo privredne aktivnosti. Da li će odgovor biti: nećemo ništa da zamrzvamo, da smanjujemo potrošnju, smanjujemo administraciju, jer to narod obožava da to čuje", zapitao se Vučić.

    Najveću opasnost za srpsku ekonomiju Vučić vidi među onim ljudima čije se poslovna genijalnost svodila da preko političara uzimaju kredite kojim bi otplaćivali prethodne kredite.

    Vučić je kazao i da ne veruje da će hapšenja čelnih ljudi Galenike dovesti do turbulencija u Vladi, ističući da će " biti još iznenađenja u narednom periodu".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE