Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada usvojila izmene Zakona o elektronskoj trgovini

    Predlogom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini, koji je usvojila Vlada Srbije, ispravljene su nepotrebne i neprecizne definicije iz dosadašnjeg zakona, objavilo je Ministarstvo trgovine Srbije.

    "Važeći Zakon o elektronskoj trgovini sadržao je nepotrebne i neprecizne definicije što je stvaralo konfuziju i nije ga jasno razgraničavalo od drugih sistemskih zakona", objavilo je to ministarstvo.

    Predlogom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini, kako se navodi, urađene su tehničke ispravke i pojašnjenja određenih pojmova, kako bi se izbegla tumačenja koja mogu uneti pravnu nesigurnost.

    Zakonom se dodatno uređuju pravni okviri za elektronsku trgovinu u Srbiji i on se dodatno usklađuje s regulatornim okvirom Evropske unije. Predviđeno je i uvođenje novih načina zaštite pružaoca usluga informacionog društva.

    "Preciznim definisanjem pojmova i usklađivanjem s drugim zakonima, pozitivno se utiče na povećanje konkurentosti i atraktivnosti našeg tržišta u oblasti elektronske trgovine", ocenilo je Ministasrvo trgovine.
    Kako se navodi, može se očekivati povećanje aktivnosti i preduzeća u oblasti elektronske trgovine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE