Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekategorizovano
    autor

    Sindikati traže aktivno učešće u restrukturiranju EPS-a

    Predstavnici novoosnovane Konfederalne organizacije slobodnih sindikata "Elektroprivrede Srbije" (KOS S EPS), zatražili su danas aktivno učešće u procesu restrukturiranja tog javnog preduzeća.

    Predsednik Izvršnog odbora KOS S EPS Dragoslav Ljubičić, rekao je na konferenciji za novinare da sindikati nisu protiv reorganizacije EPS-a, ali da taj proces mora da bude javan i transparentan, a ne da se obavlja pod velom tajnosti.

    – KOS S EPS je osnovan 19. aprila 2013. godine, formiralo ga je pet sindikalnih organizacija EPS-a – Sindikat smenskih radnika TENT, Nezavisni sindikat EDB Beograd, Sindikat Nezavisnost RB "Kolubara", Sindikat Nezavisnost "Jugoistok Niš", Sindikat radnika "Elektrodistribucije" – naveo je on.  Cilj KOS S EPS-a je i otvaranje socijalnog dijaloga zaposlenih sa predstavnicima države – istakao je Ljubičić, ukazavši da predstavnici te sindikalne organizacije nisu zadovoljni kolektiovnim ugovorom. KOS S EPS sada broji oko 2.000 članova, a otvoren je poziv za udruživanje svim slobodnim sindikatima u okviru EPS-a, poručili su čelinici KOS S EPS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE