Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italiji će biti potreban paket pomoći?

    Italija bi mogla da zatraži paket pomoći, uprkos formiranju nove vlade i izbegavanju krize, saopšteno je danas iz američke agencije za kreditni rejting Moody’s.

    "Još ne možemo odbaciti mogućnost da će Italija zatražiti pomoć od Evropske centralne banke i Evropskog stabilizacionog mehanizma", izjavio je Ditmar Hornung iz Moody’s-a za italijanski list "Republica", a prenosi Reuters.

    Premijer novoformirane italijanske vlade Enriko Leta juče je položio zakletvu, a danas će se o njegovom imenovanju izjasniti parlament. Horning je rekao da će Moody’s pratiti sposobnost nove vlade u reorganizovanju ekonomije.

    "Moraćemo da proverimo posvećenost nove vlade i njenu sposobnost da odlučno sledi velike strukturne reforme koje su zemlji potrebne da poboljša svoju kreditnu sposobnost", rekao je Hornung i dodao je da je situacija za sada veoma teška.

    Moody’s je saopštio u petak da je zadržao suvereni kreditni rejting Italije na "Baa2", zahvaljujući razumno niskim troškovima finansiranja zemlje i njenom primarnom suficitu. Mudis je, međutim, zadržao negativnu prognozu rejtinga zemlje zbog nastavka ekonomske krize.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE