Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ne insistirajte da se radi praznicima. Skupo će vas koštati

    Neće se vašim zaposlenima srušiti svet kada im saopštite da će u danima pred praznike biti mnogo posla i da će se raditi prekovremeno, ali sigurno će se srušiti kada kažete ’Za praznike se radi!’.

    Shvatili ste da su praznici prava prilika da se radi na započetim projektima ili ste došli do zaključka da vam pauza u poslovanju nikako neće dobro doći. Ako se vodite idejom da je ’svakog čuda tri dana dosta’ i da će vaše zaposlene za neko vreme proći nezadovoljstvo zbog ovakve odluke, možda niste u pravu. U svakom slučaju, spremite se na posledice.

    Odlukom da su praznični dani radni veoma utičete na porodice zaposlenih. Praznici su prilika za porodična okupljanja. Osim što će vaš zaposleni tugovati jer nije sa svojom porodicom, već sa kolegama, tugovaće i njegovi najbliži. A, najgore od svega je što o vama neće imati lepo mišljenje i pričaće o tome. Svet je mali. Poslovni pogotovo.

    Vratiće se vam se kao bumerang. Ako brinete o svojim ljudima, i oni će brinuti o vama. Vrlo je jednostavno. Ako iscedite iz njih i poslednji atom i volje i radosti i snage, i oni će vama vratiti istom merom. Stavite sebe na njihovo mesto. Da li biste voleli da se nađete u njihovoj ’prazničnoj’ koži? Ako se to vama ne bi dopalo, zašto bi njima?

    I kad prođu praznici i strasti se smire sve će se vratiti na stare staze – svako nastavlja sa svojim poslom. Niko iz vašeg tima neće dati otkaz jer su praznici bili radni, ali će se dešavati nešto gore – ignorisaće posao kada god mogu, pauze će trajati suže, pozivaće se na izjavu ’nisam za to plaćen’, pitanje je kako će se odnositi prema klijentima. Ukratko, svoje će nezadovoljstvo prenositi gde god, kako god i na koga god,  što svesno, što nesvesno.

    Znate li koja je najvažnija reč u biznisu? Ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE