Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izmena ugovora medju akcionarima Komercijalne banke

    Vlada Srbije predložila izmenu ugovora medju vlasnicima Komercijalne banke, kako bi se manjinskim akacionarima omogućilo da u narednom periodu definišu strategiju za upravljanje svojim vlasničkim udelima u banci, rečeno je Beti u Minstarstavu finansija i privrede.

    "U pitanju je tehnički aneks, odnosno redovno usaglašavanje akcionara, Republike Srbije i medjunarodnih finansijskih institucija, o regulisanju medjusobnih odnosa u Komercijalnoj banci", objasnili su u Ministarstvu.

    Dodaje se da je Komercijalna banka je i od Republike Srbije i od medjunarodnih finansijskih institucija, odnosno manjinskih akcionara banke, prepoznata kao lider na bankarskom tržištu u Srbiji.

    Ta banka je u prošloj godini, kako je istaknuto, ostvarila jedan od najboljih finansijskih rezultata u svojoj istoriji.

    Ministarstvo finansija je podsetilo da je država većinski vlasnik Komercijalne banke, a da je nova Vlada Srbije donela odluku da tako ostane i u budućnosti.

    Država u Komercijalnoj banci ima vlasništvo od 42,59 odsto, a manjinski akcionari su Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Medjunarodna finansijska korporacija (IFC), nemački DEG i švedski Swedfund.

    Vlada Srbije danas je ovlastila ministra finansija i privrede Mladjana Dinkića da, u njeno ime, kao zastupnik Republike Srbije, potpiše sporazum o izmeni ugovora medju akcionarima Komercijalne banke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE