Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za energente i do 30 odsto troškova preduzeća

    Nabavka energenata u troškovima poslovanja preduzeća kreće se od tri odsto u sektoru informisanja i komunikacija, pa do 31 odsto u sektoru saobraćaja, objavio je Republički zavod za statistiku.

    Kako je objavljeno u publikaciji "Strukture prihoda i rashoda poslovanja pravnih lica i preduzetnika", u sektoru državnih institucija troškovi materijala i usluga iznose 20 odsto.

    Dušan Gavrilović iz Rebuličkog zavoda za statistiku rekao je na konferenciji za novinare da u sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom i parom učešće troškova energenata iznosi 60 odsto, zbog specifičnosti deltanosti.

    U istraživanju, prema rečima Gavrilovića, navodi se i da se učešće trgovačkog prometa u ukupnom prometu preduzeća kreće od 0,8 odsto u sektoru poslovanja nekretninama, pa do 30 odsto u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

    Odnos ukupnih troškova prema ukupnim prihodima kreće se od 29 odsto u sektoru administrativnih i pomoćnih uslužnih delatnosti, do 70 odsto u sektoru gradjevinarstva i ugostiteljstva.

    Istraživanje je sprovedeno od 2. aprila do 29. juna 2012.

    Obuhvaćeno je 17.627 poslovnih subjekata u Srbiji i to: privredna društva, državni organi i organizacije, neprofitne institucije, pomoćne finansijske institucije i preduzetnici.

    Istraživanje je finansijski podržala Evropska unija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE