Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Abramovich više nije među 10 najbogatijih Rusa

    Ruski milijarder Roman Abramovich, vlasnik britanskog fudbalskog kluba Chelsea, nije više jedan od 10 najbogatijih Rusa, objavio je danas časopis Forbes.

    Ruski oligarh je izgubio 1,9 milijardi dolara za godinu dana i bogatstvo mu iznosi 10,2 milijardi dolara, što ga svrstava na 13. mesto Forbesove liste.

    Abramovich ima kolekciju umetničkih dela koja se procenjuje na milijardu dolara, a samo ove godine je za 60 miliona dolara kupio 400 radova konceptualnog umetnika Ilje Kabakova.Đ

    Prvi na Forbesovoj listi ruskih milijardera je Alisher Usmanov, koji se obogatio u industriji metala i čije se bogatstvo procenjuje na 17,6 milijardi dolara. On je po bogatstvu 34. u svetu.

    Među ruskim milijarderima su i bivši suvlasnici TNK-BP Mikhail Fridman (16,5 milijardi dolara) i Viktor Vekselberg (15,1 milijarda dolara), suvlasnik gasne kompanije Novatek Leonid Mikhelson (15,4 milijardi dolara) i predsednik Lukoil-a Vagit Alekperov (14,8 milijardi dolara).

    Prema Forbesu, najbogatija žena u Rusiji je supruga bivšeg gradonačelnika Moskve Yuri  Luzhkov, Yelena Baturina, sa bogatstvom koje se procenjuje na 1,1 milijardu dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE