Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Građevinari odustali od zahteva za smenu Velimira Ilića

    Sindikat radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije odustao je od zahteva za smenu ministra građevine Velimira Ilića, ali će ipak sutra održati štrajk upozorenja sa zahtevom da se hitno reše problemi u toj privrednoj grani.

    Ministar Ilić je rekao Tanjugu da će sutra na sednici vlade zatražiti da se formira radna grupa sastavljena od predstavnika više ministarstava kako bi se rešili nagomilani problemi građevinara.

    U Sindikatu radnika građevinarstva je rečeno Tanjugu da će u petak, kako što je ranije najavljeno, ipak biti organizovan jednosatni štrajk upozorenja u građevinskim preduzećima širom zemlje, kao i u Beogradu protestna šetnja u podne od Trga Nikole Pašića  do Vlade Srbije.

    Taj sindikat i dalje traži smenu ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, ali je odustao od zahteva za smenu Ilića, sa kojim su danas ponovo razgovarali u vladi. U razgovorima su učestvovali i predstavnici Unije poslodavaca Srbije, Privredne komore Beograda i Ministarstva finansija.

    "Zahtevi građevinara Srbije su potpuno opravdani i tačno je da je ta grana privrede u krizi već godinama", istakao je Ilić.

    On je rekao da država puno duguje građevinarima i putarima, napominjući da samo Ministarstvo građevine trenutno ne duguje ni jedan dinar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE