Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Srbiji na poslu se dnevno popije 5.500 šoljica kafe

    Zaposleni u Srbiji ne mogu bez kafe. To se bar može zaključiti na osnovu rezultata ankete sprovedene na sajtu  poslovi.infostud.com, koja je pokazala  da 75% zaposlenih dnevno popije makar jednu šoljicu kafe tokom radnog vremena, a taj broj je često i veći.

    Naime, od 3800 učesnika istraživanja, jedna trećina njih rekla je da ne može bez jutarnje kafe,  dok svaki drugi zaposleni popije dve do tri šoljice kafe dnevno.

    I dok turska narodna poslovica kaže: „Kafa treba biti crna kao pakao, jaka kao smrt i slatka kao ljubav“, u Srbiji kafa se najčešće pije – bez šećera, jer „…zašto kvariti ukus nečeg što je dobro“, kako je rekla jedna učesnica ankete.

    Naravno, ima i onih koji ne funkcionišu bez minimum pet šoljica kafe dnevno, ali njih je svega 5% i često, kako sami kažu –kafa im služi kao dodatak pušačkoj pauzi.

    Samo 5% anketiranih pije kafu iz zadovoljstva, pre nego potrebe, te oni popiju svega par šoljica tokom nedelje. Kada se sve sabere i oduzme, može se zaključiti da se u Srbiji na poslu dnevno popije oko 5.500 šoljica kafe.

    Svega 20% ispitanika reklo je da kafu ne pije. 

    Foto: sxc.hu

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE