Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija ne treba da pomaže našim „kiparskim“ štedišama

     

    Sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić smatra da našim građanima koji ne žive na Kipru, a tamo štede, država ne bi trebalo da pomaže.

    On kaže da je njegova nedavna opaska da bi Srbija trebalo da pomogne svojim građanima koji imaju štedne uloge na Kipra bila, zapravo, šaljiv komentar.

    Dugalić napominje i da nisu sve "naše" kiparske štediše iste.

    „Oni koji su radili i imaju svoje poslove na Kipru i oni će imati istu sudbinu kao i svi ostali građani Kipra. Ako imaju više od 100 hiljada evra u ovoj banci i oni će imati gubitak od 30 procenata. Imamo i drugu kategoriju onih koji su tamo imali neke depozite i štednju, a koji nikada nisu radili i živeli tamo i na njih se odnosi onaj šaljivi komentar. Naravno, ne bi trebalo da se potresamo mi zbog takvih i ne treba država tu da se meša,“ kaže Dugalić.

    Sekretar Udruženja banaka smatra i da se ta štednja neće vratiti u Srbiju.

    „Da su hteli da taj novac ovde drže, držali bi ga i sada, jer su ovde kamatne stope i 2-3 puta veće. Oni su imali jake razloge zbog kojih su te pare držali tamo. Prema tome, ako ne mogu taj novac da drže na Kipru, oni će naći neke druge destinacije, Kajmane, Sejšele i tako dalje,“ smatra Dugalić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE