Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jugoremedija: Novih 60 dana za plan oporavka

    Stečajni upravnik zrenjaninske Jugoremedije Radovan Savić rekao je Tanjugu da je Privrednom sudu uputio zahtev da se rok za podnošnjenje plana reorganizacije te fabrike lekova produži za još 60 dana.

    Savić je objasnio da je predlog za pomeranje prvobitno određenog roka od 90 dana uputio sudu zbog toga što još nema uslova za sačinjavanje plana reorganizacije, jer nije poznata ni lista poverilaca, ni iznos duga.

    Stečajni sudija Milan Pajtašev saopštio je da će se o tom predlogu izjasniti narednih dana.

    Ispitno ročište o potraživanjima ranije je zakazano u Privrednom sudu za 29 april.

    Savić očekuje da će posle dva meseca biti jasnija finansijska slika, a da će se u međuvremenu nastaviti razgovori sa slovačkom firmom "Imuna farm", koja je izrazila interesovanje za poslovno-tehničku saradnju, odnosno za uzimanje pogona fabrike lekova u zakup.

    Predstavništvo slovačke firme za Srbiju nalazi se u Bačkom Petrovcu.

    Stečaj u Jugoremediji otvoren je u Privrednom sudu 8. februara, na zahtev Hypo Alpe Adria banke, zbog dospelog duga od 1,6 miliona evra i zbog kredita od 7,5 miliona evra. Stečajni upravnik je tada procenio da je, umesto bankrota, izlaz za Jugoremediju u reorganizaciji, iako su dugovi, po tadašnjoj proceni, znatno premašili vrednost fabričke imovine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE