Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje dobija novu kliniku

    Ministarstvo zdravlja odobrilo je izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove klinike u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

    Direktor Instituta prof. dr Boško Đukanović rekao je da će izgradnjom novog objekta-Dedinja 2, od skoro 10.000 kvadrata, konačno biti rešene liste čekanja za operacije na srcu, kao i da se u novom objektu može formirati poseban centar gde će se raditi transplantacije srca.

    On je naglasio da u ovom momentu u Institutu na operaciju srca čeka više od 2.000 pacijenata, ali da zbog ograničenih kapaciteta ne mogu da rade više intervencija, jer u intenzivnim negama imaju samo 210 kreveta, koji su maksimalno iskorišćeni.

    "Institut će od sopstvenih para finansirati izradu projekta i on će biti gotov do jeseni. Građevinski radovi i opremanje su na ministarstvu zdravlja. Naša procena je da će za kompletnu izgradnju objekta i opremanje biti potrebno oko 25 miliona evra", rekao je Đukanović.

    On nije mogao da precizira kada se može očekivati završetak i otvaranje Dedinja 2, ali je naglasio da se građevinski radovi i opremanje mogu da završe i za godinu dana i da sve zavisi od finansija.

    Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović rekla je da je sa zadovoljstvom dala odobrenje na izradu projektne dokumentacije za Dedinje 2, jer je veliki deo posla već bio završen i da nije želela da pravi bilo kakve tehničke smetnje oko toga.

    "Sa zadovoljstvom sam dala odobrenje da se taj projekat privede kraju, jer je već bilo urađeno više od 95 posto posla. Naravno, drugo je pitanje realnih mogućnosti kada će to sve biti realizovano, ali u ovoj fazi sam dala saglasnost", naglasila je ministarka zdravlja.

    Ona je dodala da su prof. Đukanović i njegov tim svesni kako finansijski stoji ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje i da oni ne očekuju nemoguće, već da se uradi ono što je u ovom trenutku moguće, a to je projekat.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE