Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekategorizovano
    autor

    Gase hiljade radnih mesta u „Jugoistoku“

    On ističe da reorganizacija koju predlaže EPS automatski znači centralizaciju koja će dovesti do gašenja radnih mesta ne samo u „Jugoistoku“ nego u lizing preduzećima koji obavljaju poslove za njih.

    – Centralizacija nabavki u EPS ne ide naruku domaćim preduzećima. „Jugoistok“ raspisuje tendere za 30.000 betonskih stubova, a EPS za 500.000 stubova. Nijedno preduzeće u Srbiji nema te kapacitete, ali zato imaju hrvatska. Ako neko sumnja u regularnosti javne nabavke koja se sprovode po privrednim društvima, onda i ja sumnjam u javne nabavke EPS – rekao je Novaković. – Spremni smo da EPS poklonimo naša potraživanja prema RTV „Boru“. To je 50 miliona evra koje lako mogu naplatiti jer cena bakra stalno raste.

    Reorganizacija neće, po Novakovićevim analizama, dovesti do racionalizacije već će ugroziti 3.300 radnih mesta u jugoistočnoj Srbiji. U „Jugoistoku“ radi 2300 radnika i još hiljadu su angažovani u lizing preduzećima.

    – Trenutno smo najstabilniji privredni subjekat i jedino zdravo tkivo u ovom delu Srbije – kaže Novaković. – Samo budžet grada Niša punimo godišnje sa 500 miliona dinara. Sve će to nestati ukoliko se prihvati plan EPS jer će se porezom od transakcija puniti budžet Beograda. Nisam spreman da prihvatim takvu odgovornost.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE