Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Turiji jure Ginisa sa kobasicom od 2.029 metara

    Mesari u Turiji počeli su u sredu da prave kobasicu za 29. kobasicijadu, koja će u ovom selu, u opštini Srbobran, biti održana od 22. do 24. februara. Najavljeno je da će biti napravljena najduža kobasica na svetu – od 2.029 metara, teška oko dve tone. Očekuje se da će prvi put na ovu manifestaciju doći Ginisova komisija iz Engleske, kako bi zvanično uvrstila turinsku kobasicu u knjigu svetskih rekorda.

    Organizatori kobasicijade navode da će u najvećoj kobasici na svetu ove godine završiti više od 20 krmača od po dvesta i više kilograma. Prema programu manifestacije, najveća kobasica na svetu biće doneta na glavni trg u Turiji u subotu, 23. februara, tačno u podne, a posle verifikacije rekorda, počeće prodaja ovog specijaliteta na metar.

    U sklopu 29. kobasicijade, klaničari će se nadmetati u pravljenju najukusnije kobasice, a biće održano i takmičenje u brzom jedenju kobasica i brzom klanju svinja. Priznanje će dobiti i proizvođači najbolje rakije i najboljeg vina, a nagrada će pripasti i gostu kobasicijade iz najudaljenijeg mesta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE