Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ništa od poskupljenja putarine

    Upravni odbor Puteva Srbije nije podržao predlog da se pokrene inicijativa za poskupljenje putarine od 20 odsto, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor tog javnog preduzeća Zoran Drobnjak.

    On je najavio da će na narednim sednicama UO nastaviti da traži poskupljenje putarine, jer je taj zahtev apsolutno opravdan.

    Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je prošle sedmice najavio da neće podržati predlog Puteva Srbije za poskupljenje putarine, istakavši da bi to opteretilo građane, ali i smanjilo tranzit kroz Srbiju i favorizovalo konkurentski Koridor 4 kroz Rumuniju i Bugarsku.

    Drobnjak, sa druge strane, smatra da bi putarina trebalo da poskupi za 20 odsto, za iznos PDV-a, s obzirom da je putarina u Srbiji najjeftinija u regionu i da nedostaju sredstva za održavanje putne mreže.

    Putevi Srbije su juče održali sednicu Upravnog odbora na kojoj je, prema ranijim najavama, trebalo da se usvoji predlog za povećanje putarine i zatim se uputi vladi. U Srbiji je putarina poslednji put poskupela u februaru 2008. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE