Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jugoremedija izbegla bankrot

    Na pvom poverilačkom ročištu u Privrednom sudu u Zrenjaninu Fabrike lekova ‘Jugoremedija’ u stečaju, izabrani su danas petočlani Odbor poverilaca i predsednik Skupštine poverilaca, koji će u naredna tri meseca razmotriti ponude za nastavak proiozvodnje i za kupovinu te fabrike.

    Za predsednika Skupštine poverilaca izabran je bivši radnik Branislav Markuš. Posle podnošenja ekonomsko-finansijskog izveštaja i ocene stečajnog upravnika Radovana Savića da obaveze „Jugoremedije“ premašuju vrednost imovine fabrike za oko 558 miliona dinara, ali da je izlaz u nastavku proizvodnje , bivši radnici-mali akcionari oglasili su se burniom apluzom, što je značilo prihvatanje predloga da se ponovo vrate u proizvodne hale.

    Prilikom anlize uzroka koji su doveli do uvođenja stečaja 27. decembra 2012. godine, Savić je pošao od loše privatizacije i ekonomske krize, koja je dovela do pada proizvodnje, prekomernog zapošljavanja , kreditnog zaduživanja i konačno do stečaja.

    Član odbora poverilaca, nekadašnji sindikalni vođa u „Jugoremediji“ Vladimir Pecikoza rekao je Tanjugu da je rok za podnošnje plana reorganizacije 90 dana i da, za sada, postoje tri ponude, počev od uzimanje farmaceutskih pogona u zakup i za kupovinu fabrike, od kojih su dve iz inostranstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE