Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google pokreće sajam ideja za mlade naučnike

    Internet gigant Google pokrenuo je u sajam naučnih inovacija otvoren za mlade koji žele da „menjaju svet“.

    Na takmičenje, treće po redu, do 30. aprila mogu da se prijave mladi između 13 i 18 godina iz celog sveta. Pobednike će izabrati žiri u koji ulaze naučnici i inovatori, dodaje Google na svojoj posebnoj stranici googlesciencefair.com.

    „Mnogi veliki naučnici rano su pokazali zanimanje za ovu oblast i zaslužni su za velika otkrića koja su uticala na naš način života“, ističe na Google blogu Sam Piter, zadužen za takmičenje.

    Internet kompanija, poznata po ulaganju u nove projekte kao što su automobil bez vozača i naočare povezane sa internetom, organizuje takmičenje u saradnji s Evropskom organizacijom za nuklearno istraživanje (CERN) i proizvođačem igračaka Lego.

    Prethodni dobitnici su ponudili svoje ideje o ranom dijagnosticiranju raka dojke, podmorskom ekosistemu i slušanju muzike za osobe oštećenog sluha, dodaje Piter.

    Pobednici čija će imena 23. septembra biti svečano obajvljena u Google kampusu u Kaliforniji, dobiće stipendiju od 50.000 dolara i putovanje na ostrva Galapagos sa National Geographicom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE